Ivo Schers (solo)
Ramon Goeden (penalty)

C-junioren zaterdag, C1, 3e klasse 404

9 april 2016 13:30

Op deze prachtige zaterdagmiddag vertrokken de mannen van Koningslust C1 met de fiets richting onze tegenstander van vandaag, Panningen. Panningen/Egchel combinatie C2 staat 2e (1 plaats onder ons) op de ranglijst met 3 punten minder. Vandaag staat er dus een heel belangrijke wedstrijd op de planning en dit wisten onze spelers ook.
Maar voor dat we aan de wedstrijd konden starten werd onze langdurige spelers Mick Jeuken even in het zonnetje gezet met een zak snoep. Wij hopen Mick snel genoeg weer bij ons op het veld zien. Nu over tot de wedstrijd.
Koningslust kwam vlammend uit de startblokken. Meteen in de eerste twee minuten kregen wij al twee dikken kansen. Een solo van Kai die de bal afgeeft aan Lars die op doel mocht schieten, maar dit werd geen doelpunt. Maar de tweede kans was wel raak. Kai onderschept de bal en stuurt meteen Ivo diep. Ivo speelt de bal terug naar Kai, die goed was meegelopen, die de bal goed binnenschiet, 0-1. Na dit doelpunt kreeg Panningen/Egchel kansen, maar onze keeper Jens had vandaag geen zin in een tegendoelpunt en hield zijn doel schoon. Een prachtige vrijetrap valt precies in de voeten van Lars die de bal tegen de paal aan schiet. De 0-2 hangt in de lucht en gelukkig viel deze ook snel genoeg. Ivo onderschept de bal bij een verdediger en passeert de keeper koelbloedig, 0-2. Het voetbal werd in de loop van de eerste helft slordiger, maar we gingen met een 0-2 voorsprong de rust in.

Na rust heeft Koningslust zich weer herpakt en begon weer te voetballen. Dit resulteerde in kansen. Een solo van Ivo werd niet door Kai bekroond met een doelpunt en even later hield de keeper een schot van Ivo tegen. 10 minuten na rust werd de moegestreden Joep gewisseld voor Phebe. Vlak daarna werd Ivo onderuit gehaald in de zestien en dit betekent een penalty voor Koningslust. Ramon loopt rustig aan en schiet de penalty goed binnen, 0-3. Meteen na dit doelpunt wordt onze andere speler geleend van de D1 gewisseld voor onze 2e speelster geleend van de MB1 Floor.  Daarna golfde het spel op en neer, maar bleef Koningslust de bovenliggende partij met als eindstand een prachtige 0-3 overwinning.

Wederom willen wij de spelers en speelster bedanken die ons uitgeholpen hebben.

Hopelijke kunnen we de zegenreeks doorzetten en mogen dan misschien het K(ampioen)-woord gaan gebruiken......