52'
Assist: Ivo Schers

C-junioren zaterdag, C1, 3e klasse 404

16 april 2016 14:00

Vandaag staat de wedstrijd tegen de nummer 3 Merefeldia op het programma. Merefeldia had vorige week nog met 8-1 gewonnen van ST RKESV/RKHVC/GKC C2 dus we konden er vanuit gaan dat de drie punten niet zonder slag of stoot in Koningslust bleven. Om 12.30 uur floot onze vaste scheidsrechter, Jo Joosten, op zijn fluit voor het beginsignaal. Inderdaad niet om 14.00 uur, maar om 12.30 uur. De tegenstander had dit gevraagd en wij werken daar graag aan mee. Daarnaast heeft de oplettende toeschouwer gezien dat er 2 meiden in het veld stonden en dat er een derde op de bank zat. De dames hebben ons vandaag uitgeholpen. Ook zat er een speler op de bank die de afgelopen maanden alleen maar heeft mogen toekijken, hierover later meer.
In het begin van de eerste helft was er maar één team dat de belangen van deze wedstrijd goed inschatte. Merefeldia begon sterk en fel aan de wedstrijd. Koningslust, wat de afgelopen weken goed voetbal liet zien, begon veel te slap aan de wedstrijd. De duels werden verloren, de passes kwamen niet aan en niemand liep zich vrij als de geel zwarte de bal hadden. In de loop van de eerste helft begon het steeds beter te lopen bij Koningslust. Dit resulteerde, tegen het spelbeeld in, in een 1-0 voorsprong. Een speler van Merefeldia dacht de bal tegen te houden met de hand in het strafschop gebied. De scheidsrechter had dit goed gezien en legt de bal op de penaltystip. Ramon bedacht zich geen moment en schiet de bal binnen. Hierna kwam Koninglust beter in het spel en dit resulteerde in 2 kansen in 2 minuten. Beide keren kwam Ivo 1 op 1 met de keeper van Merefeldia, de laatst genoemde weerhield Ivo ervan om de 2-0 of 3-0 binnen te schieten.

Na een korte analyse van de eerste helft en een aantal verbeterpunten gingen de geel zwarte weer het veld op voor de tweede helft. Na 7 minuten spelen was het dan zover. De persoon die in het begin van dit verslag genoemd werd mocht zijn rentree maken. Niemand minder dan Mick Jeuken is hersteld van zijn enkel blessure en ging de 3 punten voor Koningslust binnen halen. Jammer genoeg begon zijn rentree meteen met een domper. Merefeldia kreeg een vrije trap ongeveer 20 meter van het doel. Deze werd prima binnen geschoten en het score was weer gelijk, 1-1. Koningslust vermande zich (ook de dames) en kregen nog geen 2 minuten later een corner. De prima corner van Ivo werd na een scrimmage door Ramon binnengetikt, 2-1. Eén minuut later gooit Koningslust de wedstrijd halenmaal op slot. Mick begint aan een solo met als afsluiting een goede pass waarbij hij Ivo weer 1 op 1 met de keeper zet. Ditmaal was het Ivo die het aan het langste eind trok. Hij schiet de 3-1 op het scorebord. Dat Ivo niet alleen kan scoren laat hij in de laatste actie van de wedstrijd zien. Na een actie legt hij de bal af aan Lars, die na een knappe kap actie de bal over de keeper in het doel schiet, 4-1.

Wederom een winst partij voor de heren (en dames) van Koningslust C1. Volgende week mogen we aantreden tegen HEBES C2. Deze stonden voordat de wedstijd begon nog tweede, maar zijn na de nederlaag tegen Panningen gezakt naar een 4e plaats. Wanneer deze wedstrijd gewonnen wordt komt het kampioenschap wel heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel dichtbij.........