Ivo Schers (solo)

C-junioren zaterdag, C1, 3e klasse 404

23 april 2016 11:30

Vanochtend mochten we afreizen naar Beegden om te voetballen op het prachtige complex van HEBES. Voor de kenners onder ons is HEBES de Griekse godin van de jeugd en de onoverwinnelijkheid en de combinatie tussen Heel en Beegden. Vandaag proberen de geel zwarte toch het volgens de Godin onoverwinnelijke HEBES te overwinnen.
HEBES C2 is de ploeg in onze competitie met maar 7 tegengoals. Hieruit konden de leiders concluderen dat de verdediging redelijk sterk zal zijn. Onze aanvallers kon zich de borst vast nat maken.
Precies om 11.30 uur floot de scheidsrechter voor de eerste helft. Koningslust begon sterk aan de wedstrijd. Er werd vrolijk gecombineerd over het hele veld. Dit zorgde er ook voor dat Lars een prima steekbal kon geven op Ivo die, in de 10e minuut, ons op een 0-1 voorsprong zet. Koningslust bleef goed voetballen en kreeg meerdere kansen in de eerste helft. Onze grote vriend Aaron kon zijn enthousiasme niet bedrukken toen hij 1oog in oog kwam met de keeper en schoot de bal over doel. Even later zag Aaron zijn inzet na een corner van Ivo van de lijn gehaald worden. In de loop van de eerste helft stopte Koningslust met voetballen en werd HEBES wat sterker. Gelukkig leidde dit niet tot grote kansen voor de thuisclub.

In de rust besloten de leiders om Aaron eruit te halen en onze joker Ramon in het veld te zetten. Zo trots als een pauw liep Ramon na de rust ook het veld op. Jammer genoeg hebben wij maar heel even kunnen genieten van onze joker. Ramon heeft wel geteld 28 seconde mee gedaan aan de tweede helft en moest daarna het veld weer verlaten na een overtreding van Ivo op hem. Gelukkig kreeg hij van zijn teamgenoten een daverend applaus voor zijn inzet. Niet alleen Ramon was door dit voorval even de weg kwijt. Het hele team wist niet goed wat ze hiermee moesten doen. HEBES had dit in de gate en zet meteen een aanval op. De aanvallers speler van HEBES gaat in de zestien het duel met Vinnie aan en beide spelers vallen op de grond. De scheids fluit en wijst naar de penalty stip, dit tot grote verbazing van iedereen. HEBES liet deze kans niet liggen en schoot de 1-1 op het scorebord. Koningslust liet zich niet gek maken en ging eindelijk weer voetballen net zoals in het begin van de wedstrijd. Volgens Bart aka Fellaini werd er door de spitsen niet snel genoeg gescoord. Hij ging mee met een aanval en schoot vanaf de zestien de 1-2 voorsprong binnen. Na dit doelpunt was de ban gebroken. Aaron loopt een aantal spelers eruit en geeft de bal aan Ivo die de 1-3 binnenschiet. Als trainers dachten we dat we de wedstrijd nu rustig uit gingen voetballen, maar hier dacht Lars anders over. Lars pingelt de hele verdediging dol en schoot de bal in het doel. Een actie die bij Barcelona nog niet zou misstaan, prachtig om te zien 1-4. Ivo dacht wat Lars kan dat kan ik ook en passeert enkele verdedigers en schiet het laatste doelpunt van de middag op het scorebord, 1-5.

Wederom een overwinning voor de geel zwarten uit Koningslust. Volgende weekend kan de speculaties van de afgelopen weken over het kampioenschap waargemaakt worden. Iedereen is welkom om te zien hoe onze mannen de titel binnen gaan halen.
Zaterdag 30 april om 14.00 uur @ sportpark de Lust. BE THERE!!!!!