63'
70'

C-junioren zaterdag, C1, 3e klasse 404

30 april 2016 14:00

Vandaag stond de spannendste wedstrijd van het seizoen op het programma. Vandaag kunne onze mannen uit de C1 kampioen worden. Door de super prestatie dit seizoen hebben de heren aan 1 punt voldoende om het kampioenschap binnen te slepen. De spanning was al te merken bij het omkleden. Normaal zijn de heren net op tijd aanwezig, maar vandaag zaten ze op hetzelfde tijdstip al helemaal omgekleed in het kleedlokaal te wachten. Tijdens de warming up was niets meer van de spanning te zien.

De heren van Koningslust voetballen vandaag tegen het combinatie team ST RKESV/RKHVC/GKC C2. Zo gespannen als de gezichten tijdens het omkleden waren zo sterk beginnen de spelers aan de wedstrijd. De toeschouwers die precies op tijd waren hadden het eerste doelpunt al gemist. De scheidsrechter van vandaag begon 2 minuten voor 14.00 uur. Een actie van Aaron die de bal breed legt op Ivo betekent de 1-0. Koningslust bleef doorgaan en in de 2e minuut kregen wederom een grote kans in het zestienmeter gebied. Maar Ramon besloot om zichzelf neer te leggen i.p.v. de bal in het doel te schieten. Dit prachtig beeld liet de toeschouwers even lachen, maar daarna besloten de heren om nog meer vreugde op het gezicht te toveren. In de 5e minuut was het Ivo die de bal breed legt op Aaron die de 2-0 binnen schiet. Een minuut later geeft Lars de bal aan Aaron en hij schoot het tweede doelpunt van de dag achter zijn naam, 3-0. Na de 3-0 stopte de mannen met voetballen en werd de tegenpartij, ST RKESV/RKHVC/GKC C2, gevaarlijker. Een uittrap van Jens kwam recht in de voeten van de tegenstander die 1-1 met de keeper kwam. Bij het achteruit lopen viel Jens ook nog eens op de grond en de tegenstander kon de bal rustig in het doel schieten. Gelukkig voor ons schoot hij de bal over het doel.
Gelukkig herpakten de heren zich en kregen nog een aantal kansen. Eerst legt Ivo de bal klaar voor Ramon die makkelijk de 4-0 kan binnentikken. Daarna legt Ramon de bal klaar voor Ivo die de 5-0 kan binnentikken. De heren bleven doorgaan met voetballen dit resulteerde in een actie van Aaron aan de zijlijn die de bal bij Ivo bezorgt en die het derde doelpunt achter zijn naam schiet, 6-0. Vlak voor rust dacht Vinnie dat er nog niet genoeg gescoord was en besloot mee aan te vallen. Hij krijgt, na een goede actie van Lars, de bal en schiet hem in de hoek, 7-0.

Voor de trainers was de tussenstand rede voor een aantal wisselingen. Onze topscoorder Ivo verwisselt zijn plaatst als spits met Mick onze voorstopper. Daarnaast hebben ze aangegeven dat de dubbele cijfers op het scorebord niet onmogelijk waren. Ook werd onze laatste man doorgeschoven naar het middenveld en mocht de laatste man van de D1 weer eens zijn kunnen laten zien in de C1.

De tweede helft begon rustiger dan de eerste helft. Tot dat Ramon het lang genoeg vond duren en besloot na een solo de bal rustig in het doel te werken.

Dit was voor Ramon niet voldoende. Na een prima steekbal van Vinnie besloot Ramon de keeper te omspelen en de bal tussen de verdedigers door binnen te schieten, 9-0. De dubbele cijfer komen nu wel heel dichtbij. Een goede corner van Ivo kwam terecht bij Lars. Hij twijfelde geen moment een schoot/lobde de bal over de keeper in de verre hoek. Een prachtig doelpunt om de dubbele cijfers te behalen. Na dit doelpunt waren er nog maar een paar minuten te spelen en de leiders waren al bezig met de voorbereidingen voor het kampioenschap. Deze voorbereidingen waren zo ingewikkeld dat beide leiders de 11-0 over het hoofd hebben gezien, maar we hebben het even nagevraagd en Aaron heeft toch zijn 3e doelpunt van de dag te pakken.

Vlug hierna klonk het eindsignaal van scheidsrechter J. Verbong en kon het feest beginnen. Nadat de spelers flink uitgefeest waren kwam het bestuur het veld op om de spelers te feliciteren. Daarna mochten alle toeschouwers aansluiten. De ouders hadden een leuk kado in de vorm van een t-shirt verzonnen voor de spelers.

De leiders willen de spelers nogmaals feliciteren met deze prachtige prestatie, ongeslagen kampioen!

Wit u het gehele foto album van de wedstrijd zien, klik dan hier.