Aaron Smets (schot)
70'

C-junioren zaterdag, C1, 3e klasse 404

26 maart 2016 11:00

Vandaag kon Koningslust C1 hun zegereeks uitbreiden in de uitwedstrijd tegen Budel. Budel begon de wedstrijd feller dan de geel zwarten uit Koningslust. Maar door een goede aanname van Ramon kon hij meteen een steekbal geven op Aaron die zijn schot gekeert ziet worden door de keeper. Gelukkig komt deze bal rechtstreeks in de voeten van Ivo die in de 5e minuut de 0-1 kan binnenschuiven. Nog geen minuut later gaat Ivo aan de linkerzijde van het veld zijn tegenstander voorbij, maakt een een-tweeje met Lars en schiet de 0-2 binnen. Daarna bleeft Koningslust beter. Er werd prima samengespeeld en er werden verschillende kansen gecreëerd. Jammergenoeg leiden dit niet tot meer doelpunten. En wanneer je zelf de kansen niet afmaakt krijg je ze tegen. 7 minuten voor rust wordt de bal na een scimage binnengekopt door Budel, 1-2.

Na de rust ging de wedstrijd gelijk op. Alleen was het Budel die na 5 minuten de 2-2 binnenschoot. Na de 2-2 bleeft Koningslust voetballen en kregen verschillende kansen. Na een goede actie van Ivo werd de door door Budel achtergeschopt, met een corner als gevolg. Met minder trap (volgens Ivo) verdween de bal toch in één keer in het doel, 2-3 voorsprong. Konigslust kwam niet meer aan combinatie voetbal toe en het werd steeds meer 'kick and rush' voetbal. Gelukkig voor ons gaf Budel Aaron net voldoende ruimte om vanaf 25 meter de bal over de keeper in het doel te schieten, 2-4. Koningslust heeft de laatste 15 minuten gevochten voor de overwinning en dit is ook gelukt. Budel maakte in de laatste minuut nog wel de 3-4, maar dit mocht de feeststemming niet bedrukken.