Wedstrijdverslagen

Verslag najaarsreeks 2013Koningslust C1, 3e Klasse 402

Na een succesvolle voorjaarsreeks met de “oude” C begonnen we aan een nieuwe uitdaging in de najaar reeks van 2013 met een fors verjongde groep. Het is altijd weer mooi om te zien en mooi om mee te maken hoe snel er van een nieuwe groep een team gemaakt kan worden;dit om zo samen te proberen om op een zo leuk mogelijke manier zo goed mogelijke resultaten te behalen. Alhoewel dat we wisten dat onze fysiek minder sterke groep niet altijd als sterkste uit de strijd zou gaan komen (ook door de relatief zware indeling), wonnen we desondanks meteen al onze 1e uitwedstrijd tegen RKSVO C2 met 1-5. Een hoopvol en mooi begin, maar vooral een mooie opsteker voor ons jonge team. Zoals altijd was Egchel een lastige tweede tegenstander voor onze C; tegen de verhouding in wisten me met name door onze gelegenheidsspits Daan toch met een 2-1 stand de rust in te gaan. Enigszins tegen de verhouding in want Egchel benutte enkele zeer goede kansen niet in de 1e helft.  Doordat we te lief in de duels waren en achterin te zwak verdedigden boog Egchel binnen enkele minuten na rust een achterstand om in een verdiende 2-3 voorsprong. Toch wisten we met hard werken steeds kansen te creëren en scoorde Dave een kwartier voor tijd uit een mooie aanval de belangrijke gelijkmaker. Het was keeper Emil die ons er in deze fase verder doorheen sleepte, want na een van zijn belangrijke reddingen scoorde Boyke vlak achter elkaar de prachtige 4-3 en 5-3 via een fenomenale solo. Eindstand 5-3. Een gelijkspel had de verhoudingen vandaag beter weergegeven, maar doordat we de kansen beter benutten dan onze tegenstander was ook de 2e overwinning een feit. In de 3e wedstrijd trakteerden wij ons zelf op een nederlaag tegen Helden. Door veel fouten en te weinig positieve agressie verloren we terecht in een doelpuntrijke wedstrijd met 5-4. In de 4e wedstrijd was het dan ook tijd voor verandering: in een sterk gewijzigde opstelling traden we tegen MMC C2 aan. Voorspoedig namen we in de nieuwe opstelling direct het heft in handen en werd er kans op kans gecreëerd. Toch duurde het bijna een kwartier totdat we de 1-0 wisten aan te tekenen. De ene na de andere aanval golfde op het doel van de circusartiesten van MMC af maar we wisten de dikke kansen helaas niet om te zetten in een grotere voorsprong. Geklungel achterin zorgde er uiteindelijk voor dat MMC via een terechte penalty onnodig gelijk kon maken. Zo gingen we met 1-1 de rust in waarmee we ons duidelijk  tekort deden. Na rust begonnen we eindelijk beter met elkaar te voetballen en waren we meteen weer de bovenliggende partij en konden zo uitlopen naar 4-1 winst. Een vooral leerzame wedstrijd, ook vanwege het feit dat de wedstrijd in de laatste 5 minuten helaas werd ontsierd door onnacceptabel fysiek en mondeling gedrag van enkele kleine medelanders van onze tegenstander; iets wat nergens voor nodig was. Maar ook dat hoort blijkbaar bij voetbal tegenwoordig. Als je de week daarop naar Boshoven moet, is het bijna traditioneel lastig om te winnen. De jongens werden er voor de wedstrijd op gewezen wat hun te wachten stond en het leek erop dat de boodschap goed was ontvangen want bijna vanaf de aftrap scoorde Dave de 0-1. Door een penalty kwam FC Oda op gelijke hoogte en daarna was het helemaal over bij ons. Op alle fronten werden wij afgetroefd en overal op het veld kwamen wij tekort. Nog voor rust kwam Oda op een terechte 4-1 voorsprong. Na een hartig woordje in de rust was Ramon nog wel in staat om de 4-2 te maken, maar al met al moesten we vandaag concluderen dat ons jonge team nog niet in staat is om een vuist te maken tegen zulke verenigingen/tegenstanders. En dat je tegen Oda vaak een grote vuist nodig hebt, is meestal wel duidelijk…Begin november traden we in onze 3e derby aan tegen Bevo C1. Een wedstrijd om snel te vergeten. Alles wat fout kon gaan ging fout en door een complete “off-day” op alle fronten, verloren we dik en terecht met 0-9. Foei, foei….Na enkele pittige trainingen gingen we de week daarop naar Budel-Dorplein om ons daar met medekoploper RoodWit''67 te meten. Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat wij weer te maken hadden met een fysiek sterkere tegenstander die de bal goed rond liet gaan.En eerlijk is eerlijk; wij komen tegen zo'n tegenstander kracht en snelheid te kort waardoor wij heel veel duels verloren. Resultaat: een 5-0 nederlaag en geen echte kans op meer. Toch was het enthousiasme van het team er wel en zal deze inzet (ook op de training) op termijn gaan resulteren in betere resultaten. In onze 7e wedstrijd kwam de andere koploper Roggel op bezoek. Dat dit weer een lastige klus zou worden was vooraf bekend,daarom hadden de spelers vooraf allemaal één opdracht meegekregen. Lang ging de strijd door een fantastische inzet van ons gelijk op maar uiteindelijk zette Roggel een tandje bij en konden wit-zwarten uitlopen naar een geflatteerde 1-7 overwinning.

Met de goede inzet en de trainingsarbeid die er verricht wordt werkten wij  al langzamerhand toe naar het voorjaar 2014.Na twee nederlagen togen wij daarom vol vertrouwen naar het meer gelijkwaardige Eindse Boys C1.Wederom kreeg vandaag elke speler een opdracht mee en vanaf het beginsignaal zochten wij het doel op van onze tegenstander. Al in de 8ste minuut kon Daan daarom zorgen voor de 0-1 voorsprong.Tot aan de 20ste minuut speelde wij redelijk goed en hadden wij de voorsprong kunnen vergroten maar gingen wij te slordig om met de kansen. Echter….ondanks een verdere rommelige eerste helft gingen we de rust in met 2-2. Met geloof in eigen kunnen, was het na de thee totaal eenrichtingsverkeer op het doel van de Boys met ontzettend veel kansen voor ons, waarvan Dave er slechts een benutte. Met een prachtig schot zorgde hij voor de 2-3 wat uiteindelijk zelfs de winnende treffer bleek te zijn. Beetje bij beetje was het vandaag aan het team te zien dat we richting het niveau komen wat de leiding graag ziet. In de (naar uiteindelijk bleek) volgende laatste competitiewedstrijd tegen FC Cranendonck was het dus de bedoeling dat wij de stijgende lijn van een week eerder tegen Eindse Boys een vervolg konden geven. Wij begonnen weer goed en al snel kwamen wij op voorsprong maar deze was slechts van korte duur. On spel viel terug en ook aanvallend gezien konden wij geen potten breken. Ondanks alles kwamen wij weer op voorsprong door een mooi afstandsschot van aanvoerder Lars, echter FC Cranendonck maakte nog voor rust gelijk. Na rust bleef het helaas rommelig en wist de tegenstander uit een van de sporadische kansen nog eenmaal  het netje te vinden waardoor onze laatste competitiewedstrijd onnodig verloren ging. Vandaag werd weer eens duidelijk dat wij niet verliezen omdat de tegenstander zo goed is maar omdat wij in het veld nog steeds mannen moeten worden.

Ondanks een 9e plek op de uiteindelijke ranglijst waren er voldoende lichtpuntjes te zien in de groei van ons team. Op dus naar een betere teamprestatie op een iets lager (en realistischer) niveau in de voorjaarscompetitie! Met blijvende inzet op de trainingen en in de wedstrijden, is er nog veel meer uit te halen bij onze jongens.

Op naar een mooie voorjaarsreeks waarin het alleen maar beter kan gaan…. !!!

Roel, Freek, Peter, Peter & Henk

Kampioenen!

Koningslust C1 - ST RKESV/RKHVC/GKC C2

Vandaag stond de spannendste wedstrijd van het seizoen op het programma. Vandaag kunne onze mannen uit de C1 kampioen worden. Door de super prestatie dit seizoen hebben de heren aan 1 punt voldoende om het kampioenschap binnen te slepen. De spanning was al te merken bij het omkleden. Normaal zijn de heren net op tijd aanwezig, maar vandaag zaten ze op hetzelfde tijdstip al helemaal omgekleed in he... meer ยป

• 30 april 2016, 14:00